Ananas je nejsladším a nejšťavnatějším ovocem s velmi nízkou kyselostí, jaké můžete v Ugandě i na našem e-shopu koupit. Není divu, že je tak oblíbený! Přírodní sušení uchovává jeho měkkou konzistenci, vysoký podíl vlastní šťávy a výbornou osvěžující chuť. Díky velmi pečlivému ručnímu zpracování nejsou plátky přesušené a zůstávají pružné. Na jeden kilogram sušeného ananasu potřebujete zhruba patnáct kilogramů čerstvých plodů. Ananas je v Ugandě k mání v podstatě celý rok, hlavní sezónu má od prosince až do srpna.
Proces zpracování je zdlouhavý a poměrně náročný. Pokud hodně prší, doba sušení se protáhne, což dokáže znehodnotit celou várku. Sklizeň začíná, když je ovoce na vrcholu své zralosti. Plody se oloupou a nakrájí na tenké plátky, které se rozloží na velké sítě napnuté v dřevěných rámech a zakryjí masivními poklopy. Sušení suchým vzduchem zabere zpravidla 2 x 24 hodin. Ovoce si uchová 90% živin a vitamínů.
Mluvíme o 100% přírodních a neupravovaných produktech, jejich vzhled se může lišit barvou i strukturou. Barva závisí na úrovni zralosti v době, kdy začíná proces sušení a taky na jeho délce. Ovoce se krájí ručně a vzhledem k tomu nejsou všechny plátky stejně silné, což ovlivní míru, do jaké ovoce vyschne.
Složení: sušený ananas bez chemické konzervace a přidaného cukru
Skladujte v chladu, suchu a temnu!
Baleno v Bwindi Coffee s.r.o., Střelice u Brna
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.