Jak kávu umlít?
Na rozdíl od kávy pražené pro mletí zelené kávy doporučujeme elektrický mlýnek se sekacími břity. Určitě nepoužívejte pro mletí zelené kávy elektrický nebo ruční mlýnek s mlecími kameny!
Kávová zrna nejdříve namočte asi na půl hodiny do vlažné vody. Zrna mírně změknou. Osušte je a pak je po menším množství umelte – rozsekejte. Připravte si jen tolik kávy, kolik okamžitě spotřebujete. Navlhlá káva podléhá rychleji zkáze.
Příprava nálevu ze zelené kávy:
Jedna až dvě kávové lžičky mleté kávy zalijte v šálku horkou vodou a nechte asi pět minut louhovat. Vylouhovaný nálev sceďte a nápoj je připraven.
Složení: zelená káva zrnková
Skladujte v chladu, suchu a temnu!
Baleno v Bwindi Coffee s.r.o., Střelice u Brna.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.